Szemléletformálás a KSZGYSZ-nél

Szemléletformálás a döntéshozásig

Személyre szabott programok az Energiaügyi Minisztérium támogatásával  

Élménynap

Program koncepciója

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával egyedülálló szemléletformálási program veszi kezdetét, amelyben fontos szempont volt, hogy az iskola választhassa ki a környezeti nevelés fókuszpontját. Lássuk milyen programok közül lehet választani:

Öko játszóház

Öko játszóház Átfogó kép a ” zöldségekről” – a játszóház több témát érint: vásárlásod szavazat, hulladék horgászat, időutazó, tisztítsd meg a folyót. a játszóház összesen 4 játékot foglal magába

Mutasd a szemeted! Avagy te mit termelsz?

A program során megvizsgáljuk az osztály szemetét és átbeszéljük, hogyan tudjuk az adott hulladékot megelőzni, esetleg újrahasznosítani. az iskola segítségét kérjük abban, hogy az adott osztály szemetesét hozzák a foglalkozás helyszínére. Nincs „jó vagy rossz” szemetes, a foglalkozás célja, hogy a diákok a jövőben változtassanak hulladékkezelési szokásaikon.

Hogyan kezeljük jól a hulladékot?

A foglalkozás egyik látványeleme az óriási társasjáték, melynek feladványai segítségével a diákok játszva tanulhatnak a hulladékkezelésről. Az utazó kofferrel rengeteg új információt tudhatnak meg a szelektív hulladék rejtelmeiről, valamint a különböző anyagtípusokban rejlő lehetőségekről. A program feldolgozásához és az ismeretanyag elmélyítéséhez az osztályfőnökök számára óravázlatot biztosítunk, melynek segítségével a diákok a programon hallottakat beépíthetik a hétköznapjaikba.

Tudatos vásárlás - Vásárlásunk szavazat

A foglalkozás keretében 2 játékon keresztül mélyítjük el a tudásukat: egyik a tudatos vásárlási szokások kialakításában segít (mire szavazol?), másik játékosan megismerteti őket a különböző védjegyekkel, csomagolásokon található jelölésekkel és pontos jelentésükkel.

Cél: A zöldgazdaság

Iparkamarai 8 helyszínes előadássorozat

Az eseménysorozat célja, hogy az érintett régiókban működő közigazgatási szervek (hatóságok, önkormányzatok), vállalkozások, köztestületek, oktatási intézmények számára tájékoztatást nyújtson a körforgásos gazdaság kialakításához vezető általános és regionális keretekről és lehetőségekről, újabb párbeszédet, platformokat nyitva a gazdaság zöldítését előtérbe helyező, közös szemléletmód kialakítására, és hogy újabb, erre építő eredményes üzleti együttműködéseket, innovatív megoldásokat alapozzon meg a különböző érdekek és értelmezések összehangolásával. 

Országos Szemléletformálási Konferencia

„A rendezvény hagyományteremtő céllal kívánja tanácskozásra, tudásmegosztásra összehívni a szemléletformálással foglalkozó szakértőket. A konferencia célja, hogy segítse egy hosszú távú stratégia megvalósítását, a szakmában lévő szinergiák összekapcsolását és közös üzenetek megfogalmazását.” (Innovatív szemléletformálási konferencia – 2018. november)

Ez a nagysikerű konferencia és workshop kerül majd megrendezésre ismételten 2023​-ban.

Letölthető anyagok

Szemléletformálási szakértőink

Hankó Gergely

KSZGYSZ ügyvezető

Markó Csaba

Projekt felelős

Szöllősi-Sebestyén Zita

Élménynap - Projekt koordinátor

bedő Károlyné

KSZGYSZ szakértő

Dr. Ágoston Csaba

Ezüstkő kft.

Király Imre

KSZGYSZ, környezetvédelmi tanácsadó

Zöldforgó

Zöldforgó Az országos szemléletformálási program az ITM támogatásával. A program keretében 150 iskolába valósult meg fenntarthatósági szemléletformálás játékos foglalkozásokon keresztül. Bővebben Innovatív szemléletformálási élménynap Folytatódik

Bővebben...

Zöld pont

Zöld Pont kitelepülés Lakossági szemléletformáló programsorozat a XIII. kerülettel együttműködve Bővebben Generációkon átívelő környezetvédelmi program A program célja, hogy a gyerekek egymás között osszák meg

Bővebben...

Kölcsönkapott levegő

Kölcsönkapott levegő 2 Légszennyezés mérési és szemléletformálási projekt, amely országszerte 10 helyszínen valósul meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával.  Bővebben Program rövid leírása A témáért felelős

Bővebben...

Küldjön üzenetet nekünk!

Gyorsan fogunk válaszolni:-)

Küldjön üzenetet nekünk!

Gyorsan fogunk válaszolni:-)